Grilovaný lososový filet recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 plátků cuketa
1 - 2 ks rajče
1 ks citron
olivový olej
mletý bílý pepř
2 - 3 špetky mletý koriandr
1 snítka čerstvý rozmarýn
2 ks filet z lososa s kůží
směs bylinek na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé filety s kůží očistíme a případné kůstky odstraníme pinzetou. Pak filet z obou stran potřeme olivovým olejem, osolíme, opeříme, ochutíme koriandrem a necháme v chladu alespoň 2 hodiny dležet

  2. Mezitím si připravíme zeleninu. Rozkrojený citron, rajče a na plátky nakrájenou cuketu potřeme olejem ochuceným bylinkami (tymián, koriandr, šalvěj) na ryby

  3. Gril roztopíme na střední teplotu, rošt potřeme rozmarýnovou větvičkou namočenou v ochuceném oleji a vložíme filety kůží dolů. Grilujeme, dokud nebude kůže propečená dozlatova a z boku filet nezbělá do výše asi 1,5 cm. To trvá přibližně 6 - 8 minut (záleží na výšce filetu). Poté lososa otočíme a dopečeme asi daších 5 minut. Zároveň na gril přidáme rozkrojené poloviny citronu, kousky rajčat a plátky cukety, které z obou stran grilujeme dorůžova

  4. Grilovaný filet s křupavou kůžičkou naservírujeme na talíře, obložíme grilovanou cuketkou, rajčetem a citronem a podáváme s dušenými brambory s hráškem, nebo s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!