Grilovaný lososový filet recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 6 plátků cuketa 1 - 2 ks rajče 1 ks citron olivový olej mletý bílý pepř 2 - 3 špetky mletý koriandr 1 snítka čerstvý rozmarýn 2 ks filet z lososa s kůží směs bylinek na ryby
Postup Grilovaný lososový filet
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé filety s kůží očistíme a případné kůstky odstraníme pinzetou. Pak filet z obou stran potřeme olivovým olejem, osolíme, opeříme, ochutíme koriandrem a necháme v chladu alespoň 2 hodiny dležet
Mezitím si připravíme zeleninu. Rozkrojený citron, rajče a na plátky nakrájenou cuketu potřeme olejem ochuceným bylinkami (tymián, koriandr, šalvěj) na ryby
Gril roztopíme na střední teplotu, rošt potřeme rozmarýnovou větvičkou namočenou v ochuceném oleji a vložíme filety kůží dolů. Grilujeme, dokud nebude kůže propečená dozlatova a z boku filet nezbělá do výše asi 1,5 cm. To trvá přibližně 6 - 8 minut (záleží na výšce filetu). Poté lososa otočíme a dopečeme asi daších 5 minut. Zároveň na gril přidáme rozkrojené poloviny citronu, kousky rajčat a plátky cukety, které z obou stran grilujeme dorůžova
Grilovaný filet s křupavou kůžičkou naservírujeme na talíře, obložíme grilovanou cuketkou, rajčetem a citronem a podáváme s dušenými brambory s hráškem, nebo s bílým pečivem.