Vepřové kotlety v sýrovém župánku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky vepřová kotleta (125g)
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
těstíčko
2 lžíce máslo
200 g niva
1 ks středně velká cibule
0.5 lžičky mletý bílý pepř
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce sójová omáčka
2 lžíce smetana na vaření
1 lžíce worchesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Nivu vidličkou rozmačkáme a pak ji smícháme s máslem. Přilijeme smetanu a vymícháme do kašičky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, pepř, sójovou a worchestrovou omáčku. Vše dobře promícháme.

  2. Kotlety naklepeme, mírně osolíme a potřeme sýrovou směsí, spotřebujeme všechno množství. Necháme na chladném místě alespoň 3 hodiny odležet.

  3. Rozehřejeme dostatečné množství oleje a plátky opečeme po obou stranách doměkka.

  4. Vepřové kotlety v sýrovém župánku podáváme s vařenými brambory posypanými petrželkou a okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!