Vepřové kotlety s kysaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 lžička kmín
30 g sádlo
20 g hladká mouka
mletý bílý pepř
1 lžička mletá paprika sladká
4 ks vepřová kotleta
500 g kysané zelí
200 ml smetana na vaření
0.5 lžičky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety na několika místech nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

  2. Na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, zaprášíme ji oběma paprikami, orestujeme, přidáme kotlety, podlijeme malým množstvím vody, okořeníme utřeným česnekem s kmínem a pod pokličkou dusíme.

  3. Po chvíli přidáme zelí nakrájené na menší kousky. Ke konci dušení vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou. Vše již jen povaříme.

  4. Vepřové kotlety s kysaným zelím podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!