Vepřové kotlety s kysaným zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 1 lžička kmín 30 g sádlo 20 g hladká mouka mletý bílý pepř 1 lžička mletá paprika sladká 4 ks vepřová kotleta 500 g kysané zelí 200 ml smetana na vaření 0.5 lžičky mletá pálivá paprika
Postup Vepřové kotlety s kysaným zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Kotlety na několika místech nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.
Na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, zaprášíme ji oběma paprikami, orestujeme, přidáme kotlety, podlijeme malým množstvím vody, okořeníme utřeným česnekem s kmínem a pod pokličkou dusíme.
Po chvíli přidáme zelí nakrájené na menší kousky. Ke konci dušení vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou. Vše již jen povaříme.
Vepřové kotlety s kysaným zelím podáváme s knedlíkem.