Chilli con carne po česku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 100 g rajčatový protlak 500 ml červené víno 1 lžíce hladká mouka 500 ml hovězí vývar 2 ks velké rajče 1 větvička čerstvý tymián čerstvá petrželka mletý černý pepř 100 g mražená kukuřice 2 ks sušená chilli paprička 1 ks velká červená cibule 500 g zadní hovězí maso 70 g bílé konzervované fazole
Postup Chilli con carne po česku
Postup přípravy receptu
-
Libové hovězí zadní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sloupnutý česnek prolisujeme. Sušené chilli papričky rozdrtíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Petrželovou nať jemně usekáme. Konzervované bílé fazole necháme okapat
Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso, které ze všech stran orestujeme dorůžova. Přilijeme víno, vývar, ochutíme solí, pepřem, drceným chilli, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a pod pokličkou dusíme doměkka
Nakonec k měkkému masu vmícháme kukuřici, nakrájená rajčata, bylinky, okapané bílé fazole a vše krátce povaříme
Pikantní chilli con carne po česku výborně chutná s čerstvým pečivem, těstovinami, ale klidně i rýží.