Chilli con carne po česku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
100 g rajčatový protlak
500 ml červené víno
1 lžíce hladká mouka
500 ml hovězí vývar
2 ks velké rajče
1 větvička čerstvý tymián
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
100 g mražená kukuřice
2 ks sušená chilli paprička
1 ks velká červená cibule
500 g zadní hovězí maso
70 g bílé konzervované fazole

Postup přípravy receptu

  1. Libové hovězí zadní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sloupnutý česnek prolisujeme. Sušené chilli papričky rozdrtíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Petrželovou nať jemně usekáme. Konzervované bílé fazole necháme okapat

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso, které ze všech stran orestujeme dorůžova. Přilijeme víno, vývar, ochutíme solí, pepřem, drceným chilli, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a pod pokličkou dusíme doměkka

  3. Nakonec k měkkému masu vmícháme kukuřici, nakrájená rajčata, bylinky, okapané bílé fazole a vše krátce povaříme

  4. Pikantní chilli con carne po česku výborně chutná s čerstvým pečivem, těstovinami, ale klidně i rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!