Vepřové kotlety na cibulkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 200 ml červené víno hladká mouka 1 lžíce hnědý cukr 4 ks vepřová kotleta 1 - 2 snítky čerstvý tymián 2 ks červená cibule mletý černý pepř 1 konzerva loupaná rajčata ve vlastní šťávě 1 sklenice nakladané cibulky
Postup Vepřové kotlety na cibulkách
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulky necháme okapat a nakládaná rajčata rozmělníme na menší kousky
V hluboké pánvi rozpálíme olej a kotlety opečeme z obou stran do zlatohněda. Přendáme je do zapékací mísy. K výpeku přilijeme trochu oleje, na kterém necháme zesklovatět červenou cibuli. Pak přidáme rajčata i se šťávou a červené víno. Směs povaříme asi 8 minut a vmícháme okapané cibulky, cukr, sůl a tymián
Směs přendáme na maso, zakryjeme poklicí a pečeme při 170 °C asi 60 minut doměkka. Během pečení podléváme podle potřeby vývarem
Vepřové kotlety na cibulkách podáváme s těstovinami nebo vařeným bramborem.