Vepřové kotlety na cibulkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
olej
sůl
vývar
200 ml červené víno
hladká mouka
1 lžíce hnědý cukr
4 ks vepřová kotleta
1 - 2 snítky čerstvý tymián
2 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 konzerva loupaná rajčata ve vlastní šťávě
1 sklenice nakladané cibulky
Postup Vepřové kotlety na cibulkách
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulky necháme okapat a nakládaná rajčata rozmělníme na menší kousky
V hluboké pánvi rozpálíme olej a kotlety opečeme z obou stran do zlatohněda. Přendáme je do zapékací mísy. K výpeku přilijeme trochu oleje, na kterém necháme zesklovatět červenou cibuli. Pak přidáme rajčata i se šťávou a červené víno. Směs povaříme asi 8 minut a vmícháme okapané cibulky, cukr, sůl a tymián
Směs přendáme na maso, zakryjeme poklicí a pečeme při 170 °C asi 60 minut doměkka. Během pečení podléváme podle potřeby vývarem
Vepřové kotlety na cibulkách podáváme s těstovinami nebo vařeným bramborem.