Vepřové kotlety na cibulkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
200 ml červené víno
hladká mouka
1 lžíce hnědý cukr
4 ks vepřová kotleta
1 - 2 snítky čerstvý tymián
2 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 konzerva loupaná rajčata ve vlastní šťávě
1 sklenice nakladané cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulky necháme okapat a nakládaná rajčata rozmělníme na menší kousky

  2. V hluboké pánvi rozpálíme olej a kotlety opečeme z obou stran do zlatohněda. Přendáme je do zapékací mísy. K výpeku přilijeme trochu oleje, na kterém necháme zesklovatět červenou cibuli. Pak přidáme rajčata i se šťávou a červené víno. Směs povaříme asi 8 minut a vmícháme okapané cibulky, cukr, sůl a tymián

  3. Směs přendáme na maso, zakryjeme poklicí a pečeme při 170 °C asi 60 minut doměkka. Během pečení podléváme podle potřeby vývarem

  4. Vepřové kotlety na cibulkách podáváme s těstovinami nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!