Penne zapečené s klobáskou a fazolemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
vývar
1 - 2 lžičky rozmarýn
200 g tvrdý sýr
200 g pikantní klobása
1 konzerva bílé fazole
5 lžic strouhaná houska
mletá sladká paprika
1 konzerva loupaná rajčata
250 g těstoviny penne

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu do poloměkka. Pikantní klobásky sloupneme ze střívka a jemně usekáme. Sušený rozmarýn rozdrtíme, fazole necháme okapat na sítku, loupaná rajčata ve vlastní šťávě rozšťoucháme vidličkou na menší kousky a oloupaný česnek usekáme nahrubo. Polovinu sýru promícháme se strouhankou

  2. Na oleji necháme zpěnit česnek, vmícháme klobásku a vše krátce orestujeme. Přidáme rajčata, sladkou papriku, drcený rozmarýn, pepř a sůl a zakryté dusíme asi 5 minut. Jakmile se všechny chutě spoj, vmícháme nastrouhaný sýr, okapané fazole a těstoviny. Směs vložíme do zapékací mísy, podlijeme malým množstvím vývaru a posypeme promíchanou strouhankou se sýrem. Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme přibližně 20 - 25 minut, dokud nevznikne zlatavá krustička

  3. Zapečené těstoviny penne s klobáskou, bílou fazolí a sýrem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!