Penne se sýry po americku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
250 g čedar
500 g penne
muškátový květ
60 g parmezán
200 ml smetana ke šlehání
mletý černý pepř
250 ml plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Předně je nutné upozornit, že je třeba použít kvalitní, nejlépe anglický, čedar a parmezán. Jinak to budou normální těstoviny se sýrem. Rozhodně žádný eidam, gouda, hermelín nebo niva, ale za těch pár korun navíc to stojí

  2. Těstoviny, penne nebo větší kolínka, uvaříme podle návodu a zamícháme do nich lžíci másla. Smetanu s mlékem přivedeme do varu, rozmícháme v ní většinu obou nahrubo nastrouhaných sýrů, až se rozpustí. Malou část nastrouhaných sýrů si ponecháme na zapékání. Dále přidáme trochu soli, ale pozor sýry mohou být slané, pepř a 1/4 lžičky muškátového květu nebo oříšku

  3. Směs zamícháme do ještě teplých penne a vložíme do máslem vymazané zapékací misky. Posypeme oběma zbylými sýry a zapékáme při 200°C na 15 - 20 minut v předehřáté troubě

  4. Penne s dvěma sýry po americku můžeme servírovat jen tak, nezapečené. Je pak vláčnější. Jako příloha je vhodný okurkový, rajčatový nebo jakýkoliv zelený salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!