Pěnová želatinová zvířátka recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

olej
4 ks vejce
100 g máslo
1 lžíce kakao
350 ml mléko
150 g tuk
170 g cukr moučka
5 lžiček želatina
1 balíček vanilkový cukr
150 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme malý pekáček, zvířecí vykrajovátka a vhodné formičky. Pekáček vyložíme folií a pak všechna tvořítka potřeme olejem

  2. Smetanu smícháme s mlékem, zahřejeme a v mléčné směsi rozpustíme želatinu. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Změklý tuk s máslem vyšleháme s oběma cukry do pěny a postupně přidáváme žloutky a po částech i vlahou smetanovou směs s želatinou. Asi polovinu této našlehané tekutiny vlijeme do pekáčku tak, aby byla vrstva asi 1 cm vysoká. Zbývající hmotu promícháme s kakaem a nalijeme do vymazaných formiček. Vše necháme nejlépe do druhého dne ztuhnout. Pak formičky vyklopíme a z želatiny v pekáčku vykrájíme kuřátka nebo jiná zvířátka

  3. Pěnová želatinová zvířátka můžeme uložit do papírových košíčků nebo na tác a podávat jako sladkou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!