Vepřové kostky na kmíně se světlým pivem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
500 g vepřová plec
200 ml světlé pivo
podle chuti
sůl
1 lžička kmín
1 lžička mletá paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
1 lžíce sádlo
2-3 lžíce strouhaný chléb

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme podle potřeby na menší, nebo větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli osmažíme dozlatova na lžíci sádla, potom odstavíme a zaprášíme paprikou, kterou zvolíme podle naší chuti - pálivou, nebo sladkou. Promícháme, přidáme kostky masa a dusíme při nízké teplotě.

  3. Po puštění šťávy maso podlijeme pivem a omáčku podle potřeby zahustíme chlebem. Dovaříme při nízké teplotě do změknutí a nakonec přidáme sůl a pepř podle naší chuti.

  4. Vepřové kostky na kmíně se světlým pivem doplníme naší oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!