Vepřové kostky na kmíně se světlým pivem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 500 g vepřová plec 200 ml světlé pivo podle chuti sůl 1 lžička kmín 1 lžička mletá paprika mletý černý pepř podle potřeby 1 lžíce sádlo 2-3 lžíce strouhaný chléb
Postup Vepřové kostky na kmíně se světlým pivem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme podle potřeby na menší, nebo větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Cibuli osmažíme dozlatova na lžíci sádla, potom odstavíme a zaprášíme paprikou, kterou zvolíme podle naší chuti - pálivou, nebo sladkou. Promícháme, přidáme kostky masa a dusíme při nízké teplotě.
Po puštění šťávy maso podlijeme pivem a omáčku podle potřeby zahustíme chlebem. Dovaříme při nízké teplotě do změknutí a nakonec přidáme sůl a pepř podle naší chuti.
Vepřové kostky na kmíně se světlým pivem doplníme naší oblíbenou přílohou.