Velikonoční tvarohový beránek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
200 g máslo
rozinky
0.5 ks prášek do pečiva
200 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme změklé máslo, vejce, cukr, vanilkový cukr a tvaroh. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, špetkou soli a rozinky (nemusí však být).

  2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na beránka a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150 - 160° C dorůžova. Špejlí (vpichem do těsta) se přesvědčíme, zda je velikonoční tvarohový beránek už upečený (těsto se nelepí na špejli).

  3. Velikonočního beránka vyklopíme z formy, posypeme cukrem a můžeme přizdobit i mašlí. Zdobíme podle vlastní fantazie..


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!