Velikonoční salát s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
2 ks vejce
1 svazek ředkvičky
2 plátky chléb
- - pepř mletý
0.5 hlávky salát ledový
1 ks salát hlávkový
2 ks cibulky jarní
- - bylinky jarní
3 lžíce ocet jablečný
200 g špenát listový
1 svazek rukola

Postup přípravy receptu

  1. Salát a špenát očistíme, osušíme a natrháme na kousky, stejně jako bylinky. Cibulku a ředkvičky také nadrobno nakrájíme, uvařená vejce nakrájíme na plátky. Ocet, sůl, pepř olej smícháme dohromady, všechnu zeleninu nandáme na mísu nebo talíře a polijeme zálivkou. Na pánvičce si do rozpáleného oleje prolisujeme česnek a osmahneme na něm nakrájené kousky tmavého chleba, dokřupava! Salát jím posypeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!