Bramborový guláš s kabanosem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
brambory
majoránka
cibule
kmín
chilli
mletý pepř
hladká mouka
gulášové koření
mletá sladká paprika
1 kostka bujon
1 konzerva sterilované červené fazole
kabanos nebo párek
1 konzerva sterilovaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory si nakrájíme na kostky, kabanos na kolečka či kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme

  2. Na oleji zpěníme cibulku, na ni vhodíme brambory, kmín a orestujeme. Dále přidáme kabanos či párky a opět restujeme, přidáme i prolisovaný česnek. Základ bramborového guláše zaprášíme sladkou paprikou a gulášovým kořením. Promícháme, ale ne dlouho, aby nám paprika nezhořkla. Poté zalijeme vodou, přidáme bujon a majoránku. Kdo má rád ostřejší, tak si přidá i chilli koření. Necháme chvíli vařit

  3. Do hrnce přidáme plechovku sterilovaných rajčat, opět chvíli vaříme a k závěru plechovku fazolí, obsah promícháme. Až jsou brambory skoro měkké, zahustíme guláš směsí voda-mouka, osolíme a opepříme

  4. Brambory ještě dojdou, takže nevaříme až úplně doměkka, rozpadly by se

  5. Bramborový guláš podáváme s krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!