Velikonoční roštěná v bylinkové krustě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce strouhanka
1 svazek petrželka
1 svazek tymián
1 svazek bazalka
5 lžic olivový olej
1 lžíce horčice
800 g roštěná
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Maso omyjeme, osušíme a řádně osolíme a opepříme. Bylinky očistíme, omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky, které posekáme najemno.

  2. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso v něm zprudka orestujeme ze všech stran. Bylinky smícháme s horčicí s horčicí a strouhankou a směsí potřeme horní část masa. To dáme do pekáčku a pečeme asi 50 minut do růžova.

  3. Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s jarní zeleninou a brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!