Velikonoční roštěná v bylinkové krustě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce strouhanka 1 svazek petrželka 1 svazek tymián 1 svazek bazalka 5 lžic olivový olej 1 lžíce horčice 800 g roštěná mletý černý pepř
Postup Velikonoční roštěná v bylinkové krustě recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Maso omyjeme, osušíme a řádně osolíme a opepříme. Bylinky očistíme, omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky, které posekáme najemno.
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso v něm zprudka orestujeme ze všech stran. Bylinky smícháme s horčicí s horčicí a strouhankou a směsí potřeme horní část masa. To dáme do pekáčku a pečeme asi 50 minut do růžova.
Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s jarní zeleninou a brambory.