Plněné tortilly recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks paprika
1 ks avokádo
1/2 ks chilli paprička
1 ks limetka
200 g čedar
400 g kuřecí prsa
zakysaná smetana
olej na smažení
1 ks červená cibule
4 ks pšeničná tortilla
1 konzerva červené fazole ve slaném nálevu
mexické koření
200 g sterilovaná loupaná rajčata
1 ks žlutá cibule
1 konzerva Bonduelle mexická směs

Postup přípravy receptu

  1. Maso, cibule a papriky nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném oleji osmahneme okořeněné maso a postupně přidáme cibule, papriky a nasekanou chilli papričku. Smažíme dokud papriky nezměknou. Poté přidáme směs bonduelle, fazole a pokrájená rajčata. Vše ještě chvíli na pánvi prohříváme

  2. Troubu rozehřejeme na 180°. Tortilly naplníme vzniklou směsí, přidáme třetinu na kostičky nakrájeného čedaru a srolujeme. Zapékáme 20 minut, poté posypeme zbytkem nastrouhaného čedaru a dáme na pět minut dopéct

  3. Avokádo pokrájíme na kousky. Tortilly rozřízneme a vložíme do nich kousky avokáda

  4. Tortilly podáváme teplé s limetkou a zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!