Velikonoční piškotová vajíčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
180 g máslo
2 lžíce kakao
200 ml mléko
140 g cukr moučka
150 g polohrubá mouka
1 balíček vanilkový pudink
3 lžíce pistáciové oříšky
1 lžíce pikantní marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Vysoký plech vyložíme pečícím papírem. Oddělíme žloutky a bílky. Do žloutků přidáme polovinu moučkového cukru a pořádně utřeme. Postupně do pěny přišleháme 4 lžíce horké vody. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme zbylý cukr.

  2. Mouku prosejeme a postupně ji zamícháme do žloutkové pěny. Nakonec do těsta přimícháme sníh.

  3. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech do výšky asi 6 mm, uhladíme a ve vyhřáté troubě na 200 °C pečeme asi 5 - 10 minut. Těsto necháme trochu vychladnout, vyklopíme ji a potom z něj oválnou formičkou vykrájíme sudý počet vajíček.

  4. Dáme vařit 150 ml mléka. Ve zbytku rozpustíme pudinkový prášek a nalijeme ho do vařícího mléka. Za stálého míchání vaříme 2 minuty. Potom pudink odstavíme a mícháme až do vychladnutí. Změklé máslo a cukr ušleháme, po částech do něj přidáme pudink. Polovinu krému odložíme a obarvíme kakaovým práškem. Krém necháme zcela zchladnout.

  5. Pistáciové oříšky jemně nasekáme. Vždy dvě piškotová vejce spojíme kakaovým krémem. Na vrchní stranu spojených vajec rozetřeme světlý krém, ozdobíme obarveným krémem, marmeládou a pistáciemi podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!