Brynzová polévka s koprem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
4 ks brambory
2 ks cibule
200 g brynza
2 lžíce hladká mouka
2 l zeleninový vývar
200 ml smetana ke šlehání
mletý černý pepř
1 svazeček čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Brynzu promícháme se smetanou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kopr jemně usekáme

  2. Na másle necháme zpěnit cibuli, vmícháme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, vložíme brambory, jen velmi málo osolíme a uvaříme doměkka

  3. Potom do polévky rozmícháme brynzu se smetanou. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme přejít varem a nakonec vmícháme čerstvý usekaný kopr

  4. Brynzovou polévku s koprem můžeme podávat i jako samostatný pokrm s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!