Bubenečské kuře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
40 g máslo
2 lžíce smetana
1 lžíce hořčice
1 ks kuře
1 lžíce grilovací koření
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžička mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a očištěné kuře rozčtvrtíme a nasolíme. Rozložíme do zapékací misky, do které jsme dali olej. Okořeníme kmínem a grilovacím kořením, dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme

  2. Smícháme smetanu, hořčici a citrónovou šťávu. Polovinou této směsi potřeme kuře po půl hodině pečení. Zbytkem směsi potřeme kuře po hodině pečení, poklademe vločkami másla a ještě 10 minut dopékáme

  3. Servírujeme s rýží a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!