Brynzové brambory s bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 lžíce olej
1 špetka sůl
1 lžička kmín
0,5 lžiček rozmarýn
0,5 lžiček šalvěj
150 g brynza
mletá paprika
800 g menší brambory
100 g libová anglická slanina
250 g sýr cottage

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, umyjeme a osušíme a podélně překrojíme. Pekáček nebo plech vyložíme pečícím papírem, naskládáme na něj brambory, pokapeme je olejem a posypeme kmínem a solí

  2. Brambory vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10 minut, potom teplotu snížíme na 180°C a ještě 20 minut pečeme. Pak přidáme drobně nasekanou anglickou slaninu, jemně nasekané nebo prolisované stroužky česneku, šalvěj, rozmarýn a podle chuti pálivou papriku. Promícháme a pečeme ještě 15 minut

  3. Mezitím rozmícháme brynzu se sýrem cottage a sýrovou směs zamícháme do brambor

  4. Podáváme se zeleninovým salátem (lze podávat i bez salátu).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!