Velikonoční nádivkové mističky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
70 g máslo
100 ml smetana
5 ks rohlík
100 g tvrdý sýr
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
3 ks jarní cibulka (bílá část)
200 g baby špenát

Postup přípravy receptu

  1. Baby špenát očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou cibulku nasekáme najemno. Na másle necháme zpěnit cibulku, přidáme špenát a vše krátce podusíme a ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Podušený špenát necháme vychladnout

  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky a v míse necháme nasáknout smetanou. Pak přidáme dušený špenát, strouhaný sýr, petrželku a žloutky. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a odlehčíme sněhem z ušlehaných bílků

  3. Nádivkou naplníme mističky, které jsme si předem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Velikonoční nádivkové mističky pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 - 35 minut dozlatova

  4. Velikonoční nádivkové mističky podáváme teplé jako přílohu k pečené drůbeži, ale chutnají i za studena se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!