Rýžové nudle s rajčatovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 lžic rajčatový protlak
100 g niva
1 lžíce olivový olej
1 ks větší cibule
4 - 5 ks sterilované okurky
voda na podlití
300 g rýžové nudle
1 lžička směs italských bylinek
4 kostky tavený paprikový sýr
1 sklenka rajčatové pyré se zeleninou

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Sterilované okurky necháme okapat a pak nakrájíme na plátky, které ještě rozkrájíme nadrobno

  2. Olej rozpálíme v hlubší pánvi a cibulku do zesklovatění osmahneme. Přisypeme okurku, vmícháme tavený sýr a necháme za stálého míchání povolit. Pak přidáme rajčatový protlak, rajčatové pyré s kousky zeleniny a podlijeme trochou vody. Necháme probublat, ochutíme směsí italských bylinek, solí a vmícháme nahrubo nastrouhanou nivu. Rajčatovou omáčku ještě prohřejeme a máme hotovo

  3. Mezitím si podle návodu na obalu připravíme rýžové nudle, které zpravidla na 30 minut namočíme do vlažné vody a až poté uvaříme ve vroucí osolené vodě. Rýžové nudle stačí vařit 2 minuty. Pak scedíme a promícháme se lžičkou oleje, aby se nelepily

  4. Rýžové nudle rozdělíme na talíře, doprostřed dáme naběračku rajčatové omáčky a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!