Velikonoční nádivka z uzenin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g slanina
4 ks vejce
1 hrst strouhanka
1 snítka petrželka
0.5 l mléko
4 ks rohlík
500 g uzené maso
1 hrst mladé lístky kopřiv
podle chuti
sůl
nové koření
muškátový květ
mletý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce máslo na vymazání
Postup Velikonoční nádivka z uzenin recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nakrájené maso a rohlíky. Mírně osolíme, opepříme, ochutíme utlučeným novým kořením a muškátovým květem.
Kopřivy spaříme vařící vodou, spolu s petrželkou nadrobno nasekáme a přidáme do nádivky. Vše důkladně promícháme. Pokud je nádivka ještě řídká, přidáme strouhanku. V opačném případě svlažíme mlékem.
Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme plátky slaniny a na ně narovnáme nádivku. Slaninu můžeme rozložit i na povrch.
Velikonoční nádivku z uzenin pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě.