Velikonoční nádivka z uzenin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 4 ks vejce 1 hrst strouhanka 1 snítka petrželka 0.5 l mléko 4 ks rohlík 500 g uzené maso 1 hrst mladé lístky kopřiv podle chuti sůl nové koření muškátový květ mletý černý pepř podle potřeby 2 lžíce máslo na vymazání
Postup Velikonoční nádivka z uzenin recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nakrájené maso a rohlíky. Mírně osolíme, opepříme, ochutíme utlučeným novým kořením a muškátovým květem.
Kopřivy spaříme vařící vodou, spolu s petrželkou nadrobno nasekáme a přidáme do nádivky. Vše důkladně promícháme. Pokud je nádivka ještě řídká, přidáme strouhanku. V opačném případě svlažíme mlékem.
Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme plátky slaniny a na ně narovnáme nádivku. Slaninu můžeme rozložit i na povrch.
Velikonoční nádivku z uzenin pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě.