Velikonoční nádivka z uzenin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
4 ks vejce
1 hrst strouhanka
1 snítka petrželka
0.5 l mléko
4 ks rohlík
500 g uzené maso
1 hrst mladé lístky kopřiv
podle chuti
sůl
nové koření
muškátový květ
mletý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nakrájené maso a rohlíky. Mírně osolíme, opepříme, ochutíme utlučeným novým kořením a muškátovým květem.

  2. Kopřivy spaříme vařící vodou, spolu s petrželkou nadrobno nasekáme a přidáme do nádivky. Vše důkladně promícháme. Pokud je nádivka ještě řídká, přidáme strouhanku. V opačném případě svlažíme mlékem.

  3. Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme plátky slaniny a na ně narovnáme nádivku. Slaninu můžeme rozložit i na povrch.

  4. Velikonoční nádivku z uzenin pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!