Těstovinový salát se zelím recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
1 ks cibule
bílé víno
1/4 hlávky bílé zelí
vinný ocet
drcený kmín
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
300 g těstovinové flíčky

Postup přípravy receptu

  1. Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, okapeme, omastíme olejem a necháme vychladnout. Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na čtverečky. Cibuli oloupeme a usekáme nahrubo. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vychladlá potom nastrouháme na hrubém struhadle

  2. Zelí osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme do poloměkka. Potom slijeme vodu a zelí necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní zelí, ochutíme drceným kmínem, podlijeme vínem a dodusíme doměkka. Hotové zelí necháme okapat a vychladnout

  3. V míse smícháme flíčky se zelím, vejci a bylinkami. Podle potřeby dochutíme, popřípadě okyselíme a necháme v lednici asi 20 minut rozležet

  4. Těstovinový salát podáváme vychlazený jako přílohu k masům nebo samostatně s hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!