Těstovinový sladký nákyp recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
80 g máslo
1 lžíce rum
2 hrstě rozinky
350 g těstoviny
100 g cukr moučka
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
tuk na vymazání
300 g měkký tvaroh
pomerančová kůra
1 balíček skořicový cukr
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Nejlepší jsou vlasové nudle. Na sladký nákyp se hodí co nejjemnější těstoviny

  2. Žloutky vymícháme s cukrem a změklým máslem. Přidáme tvaroh, skořicový i vanilkový cukr, citronovou a pomerančovou kůru, rozinky a rum. Přidáme těstoviny a směs spojíme. Nakonec přidáme bílkový sníh, který jen lehkým obracením vařečky vpracujeme

  3. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou i po okrajích. Vlijeme těstovinou směs a zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut

  4. Těstovinový sladký nákyp podáváme teplý i studený, před servírováním můžeme ještě podle chuti posypat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!