Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
1/2 l mléko
1 lžička majoránka
1 ks cibule
1 hrst kopřivy
1 špetka pepř
1 lžička muškátový oříšek
300 g uzené maso
10 ks staré rohlíky

Postup přípravy receptu

  1. Den staré rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka asi na 15 minut, poté vymačkáme. Přidáme uvařené a na kostičky nakrájené uzené maso, cibuli nasekanou nadrobno, rozšlehaná celá vejce, sůl, pepř, majoránku, trochu muškátového oříšku a nadrobno nasekanou hrst spařených mladých kopřiv

  2. Směs přendáme do pekáčku, silikonové formy na bábovku nebo do vymazané zapékací mísy a pečeme cca na 180 °C do zlatohněda

  3. Upečenou velikonoční nádivku s uzeným masem a kopřivami můžeme zkontrolovat klasickým způsobem, píchnutím špejlí, která musí zůstat čistá. Nádivka je dobrá za studena i za tepla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!