Vepřové rizoto s Moravankou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 balíček rýže
1 sklenice moravanka
1 - 2 lžičky grilovací koření
10 dkg strouhaný sýr
250 g vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme například grilovacím kořením a necháme chvíli odležet. Rýži uvaříme podle návodu na obalu

  2. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme cibuli pokrájenou nadrobno a necháme zesklovatět. Přidáme kořeněné vepřové maso, zprudka orestujeme a necháme chvíli podusit. K téměř měkkému masu přidáme zeleninovou směs Moravanka. Dáme jen hrášek s mrkví, zbytek necháme na ozdobu. Chvíli společně podusíme. Pak vmícháme rýži. Vepřové rizoto s Moravankou již jen prohřejeme

  3. Vepřové rizoto s Moravankou rozdělíme na talíře, porce posypeme sýrem a ihned podáváme. Můžeme ozdobit zeleninou, která nám zbyla z Moravanky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!