Velikonoční nádivka s kešu oříšky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

6 - 8 stroužků česnek
sůl
6 ks vejce
250 ml smetana
2 ks karotka
4 ks houska
300 g kuřecí prsa
4 řapíky řapíkatý celer
mletý černý pepř
200 g moravské uzené
3 hrstě jarní bylinky
150 g kešu oříšky
200 g jarní cibulka s natí
500 g mleté maso mix
250 g anglická slanina (dlouhé plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme potřebné ingredience. Kuřecí prsa očistíme a umeleme s uzeným masem. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Řapíkatý celer oloupeme a jemně nasekáme. Housky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme smetanou. Oloupaný česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme najemno. Zelené bylinky usekáme. Použijeme kopřivu, petrželku či pažitku

  2. Ve velké míse promícháme obě mletá masa se zeleninou a houskami namočenými ve smetaně. Přidáme jarní cibulky, česnek, bylinky a kešu oříšky. Masitou směs spojíme vejci a řádně prohněteme. Podle chuti osolíme a opepříme

  3. Dvě chlebové formy vyložíme dlouhými plátky anglické slaniny a naplníme masovou směsí. Nádivku pečeme při 180 °C přibližně 60 minut

  4. Velikonoční nádivku se zeleninou a oříšky můžeme podávat za tepla například k pečené drůbeži nebo bramborám se špenátem. Výborně však chutná i jen tak za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!