Velikonoční dort s domácím marcipánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 10 lžic olej 1 špetka sůl 4 ks vejce 0 balíčků prášek do pečiva 200 g cukr moučka 200 g polohrubá mouka 10 lžic vlažná voda na ozdobu 100 g mandle 100 g cukr moučka 20 ml růžová voda podle potřeby čokoládová poleva potravinářské barvivo na potření nutela
Postup Velikonoční dort s domácím marcipánem recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem moučka a přišleháme olej, vlažnou vodu a prosetou mouku s práškem do pečiva. Nakonec jemně přimícháme sníh našlehaný z bílků se špetkou soli.
Těsto pěkně uhladíme nejlépe do kulaté formy vyložené pečícím papírem a pečeme dorůžova v troubě předehřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Vychladlý moučník rozřízneme a potřeme nutelou. Moučník polijeme čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obalu a necháme ztuhnout.
Mandle necháme namočené asi na 5 minut ve vroucí vodě. Mandle poté oloupeme a rozmixujeme na velmi jemnou mandlovou moučku. Mandle promícháme s dobře prosetým vanilkovým moučkovým cukrem a již při hnětení přidáváme po kapkách růžovou vodu. Růžové vody přidáváme tolik, abychom měli hladkou hmotu, takže nemusíme dát celých 20 ml.
Z marcipánové hmoty vytvoříme velikonoční dekorace podle fantazie a také podle fantazie je obarvujeme potravinářským barvivem.
Velikonoční dort s domácím marcipánem nám zpestří sváteční velikonoční stůl.