Velikonoční dort s domácím marcipánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
10 lžic olej
1 špetka sůl
4 ks vejce
0 balíčků prášek do pečiva
200 g cukr moučka
200 g polohrubá mouka
10 lžic vlažná voda
na ozdobu
100 g mandle
100 g cukr moučka
20 ml růžová voda
podle potřeby
čokoládová poleva
potravinářské barvivo
na potření
nutela

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem moučka a přišleháme olej, vlažnou vodu a prosetou mouku s práškem do pečiva. Nakonec jemně přimícháme sníh našlehaný z bílků se špetkou soli.

  2. Těsto pěkně uhladíme nejlépe do kulaté formy vyložené pečícím papírem a pečeme dorůžova v troubě předehřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Vychladlý moučník rozřízneme a potřeme nutelou. Moučník polijeme čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obalu a necháme ztuhnout.

  4. Mandle necháme namočené asi na 5 minut ve vroucí vodě. Mandle poté oloupeme a rozmixujeme na velmi jemnou mandlovou moučku. Mandle promícháme s dobře prosetým vanilkovým moučkovým cukrem a již při hnětení přidáváme po kapkách růžovou vodu. Růžové vody přidáváme tolik, abychom měli hladkou hmotu, takže nemusíme dát celých 20 ml.

  5. Z marcipánové hmoty vytvoříme velikonoční dekorace podle fantazie a také podle fantazie je obarvujeme potravinářským barvivem.

  6. Velikonoční dort s domácím marcipánem nám zpestří sváteční velikonoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!