Velikonoční domácí paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 lžička sůl
0.5 kostky máslo
3 ks cibule
600 g játra
3 lžíce brandy
300 g bůček
0.5 lžičky mletý pepř
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, dáme do pekáčku, přidáme k ní na plátky nakrájený bůček, podlijeme trochou vody a dáme přikryté péct. Pečeme asi 45 minut.

  2. Mezitím si rozmixujeme vepřová játra spolu s česnekem. Přidáme k nim změklé máslo a brandy, společně promixujeme. Upečený bůček umeleme 2x na masovém strojku a smícháme s játry. Osolíme a opepříme, dobře promícháme.

  3. Sádlem si vymažeme formu na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček. Směs vylijeme do formy. Tohle je množství na 2 formy. Do pekáče (hlubokého plechu) nalijeme horkou vodu, do ní postavíme formy s paštikou a pečeme asi 20 - 25 minut na 160 - 170 °C.

  4. Velikonoční domácí paštiku podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!