Velikonoční brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ks vejce 100 g máslo 5 ks brambory 150 g tvrdý sýr podle chuti sůl pažitka mletý pepř
Postup Velikonoční brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Velké brambory důkladně omyjeme a očistíme kartáčkem. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Scezené a vychladlé brambory podélně rozpůlíme a z větší části vydlabeme.
Do každé brambory vložíme kousek másla, trochu nastrouhaného sýra a přidáme rozklepnuté vejce. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou čerstvou pažitkou. Lze použít i lístky mladých kopřiv či petrželku.
Velikonoční brambory pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 10 - 15 minut, až vejce zatuhne.
Velikonoční brambory ihned podáváme. Jsou skvělou chuťovkou, hlavním chodem, předkrmem i přílohou.