Velikonoční brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks vejce
100 g máslo
5 ks brambory
150 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
pažitka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory důkladně omyjeme a očistíme kartáčkem. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Scezené a vychladlé brambory podélně rozpůlíme a z větší části vydlabeme.

  2. Do každé brambory vložíme kousek másla, trochu nastrouhaného sýra a přidáme rozklepnuté vejce. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou čerstvou pažitkou. Lze použít i lístky mladých kopřiv či petrželku.

  3. Velikonoční brambory pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 10 - 15 minut, až vejce zatuhne.

  4. Velikonoční brambory ihned podáváme. Jsou skvělou chuťovkou, hlavním chodem, předkrmem i přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!