Zapečený lilek se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks lilek
eidam
mozzarella
olivový olej
1 kelímek zakysaná smetana
0,5 plechovek sterilovaná rajčata
italské bylinky
koření na grilovanou zeleninu

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Eidam nastrouháme na jemném struhadle a mozzarellu nakrájíme na kousky. Lilek si nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Potom ho dáme na pečící papír, potřeme olivovým olejem smíchaným s grilovacím kořením na zeleninu

  2. Lilek pečeme v troubě na horkovzduch. Jakmile bude lilek opečený, dáme 1 vrstvu lilku do zapékací mísy, na to dáme podušená rajčata s kořením například s bazalkou a další vrstru lilku. Na tuto vrstvu dáme nastrouhaný eidam smíchaný s kousky mozzarelly. Poslední vrstva bude zakysaná smetana smíchaná s česnekem a například s kořením italské bylinky. Nakonec lilek se zakysanou smetanou zapečeme v troubě

  3. Zapečený lilek se zakysanou smetanou podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!