Vejce ve tvarohové želatině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
ocet
4 plátky želatina
1-2 špetky cukr krystal
olivový olej
mletý pepř
2-3 lžíce zakysaná smetana
1 lžíce sekaná pažitka
250 g měkký tvaroh
5 ks vejce natvrdo
2 lžíce smetana na vaření
1 špetka mleté bílé koření
na ozdobu
ředkvička
jarní cibulka
žerucha

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a smetanu na vaření. Přidáme rozpuštěnou želatinu podle návodu na obale. Vmícháme sekanou pažitku, podle vlastní chuti dochutíme solí, mletým bílým kořením, cukrem a octem.

  2. Uvařená vejce oloupeme, rozkrojíme na půl a uložíme do podlouhlé misky vyložené potravinářskou folií. Zalijeme ochucenou tvarohovou náplní a odložíme na 6 - 8 hodin do chladničky. Ztuhlou tvarohovou hmotu opatrně vyjmeme z misky a nakrájíme.

  3. Vejce ve tvarohové želatině pokapeme olivovým olejem, posypeme mletým pepřem a ozdobíme žeruchou. Vejce ve tvarohové želatině podáváme s nakrájenou ředkvičkou a jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!