Vegetariánský řízek z lilku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks lilek
100 g eidam
2 lžíce olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Lilek (asi 300 g) oloupeme a nakrájíme příčně na centimetrové plátky. Poklademe na rovnou plochu, osolíme a necháme asi 20 minut vypotit.

  2. Na pánvi mezitím rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a vejce a necháme zhoustnout. Plátky lilku osušíme, polovinu z nich potřeme silnější vrstvou směsi z pánve, slepíme se zbytkem plátků. Řízky z lilku krátce osmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.

  3. Vegetariánský řízek z lilku servírujeme s brambory nebo bramborovou kaší a zeleným nebo rajčatovým salátem. Vegetariánské řízky z lilku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!