Vegetariánský zeleninový nákyp recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
5 ks vejce
1,5 hrst brambory
1 ks cibule
1,5 hrst cuketa
1,5 hrst mrkev
vegeta
polohrubá mouka
80 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
1/2 kelímku smetana na vaření
1 lžička medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu a brambory oloupeme, mrkev oškrábeme a všechno nastrouháme na jemném struhadle tak, abychom získali požadované množství. Z brambor a cukety vymačkáme přebytečnou vodu. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Vše společně promícháme. Přidáme rozšlehané vejce, strouhaný sýr, smetanu, medvědí česnek, pepř a vegetu. Podle potřeby zahustíme trochou polohrubé mouky. Opět dobře promícháme, nejlépe to jde rukama

  2. Obsah vsypeme do vymazaného pekáčku, povrch zarovnáme a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečeme zhruba 35 - 45 minut podle typu trouby

  3. Před podáváním necháme zeleninový nákyp trochu zchladnout. Podáváme s bramborovou kaší a omáčkami či dresinky. Vegetariánský zeleninový nákyp je dobrý i studený jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!