Vegetariánské zelné batůžky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
2 lžíce solamyl
1 ks cibule
200 g rýže
0 dl bílé víno
8 listů červené zelí
0.5 kostky zeleninový bujon
podle chuti
žampiony
mletá skořice
mletý muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelných listů odstraníme hrubé části, vložíme do vřící osolené vody a krátce spaříme. Listy vybereme a necháme na sítu odkapat.

  2. Rýži dáme do mísy, přidáme očištěnou nadrobno pokrájenou a na troše oleje opraženou cibuli, očištěné žampiony, osolíme, ochutíme skořicí, muškátovým oříškem a promícháme. Za stálého míchání přilijeme víno a nakonec vmícháme škrobovou moučku (solamyl).

  3. Rýžovou směs rozdělíme na připravené zelné listy, zabalíme, podle potřeby svážeme pevnou nití a uložíme do olejem vymaštěného pekáče. Podlijeme trochou vody, přidáme zeleninový bujon, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme 15 minut.

  4. Vegetariánské zelné batůžky podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!