Hovězí srdce na špeku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
50 g špek
1 ks velká cibule
hladká mouka
zeleninový vývar
mletý černý pepř
500 g hovězí srdce

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí srdce omyjeme, očistíme od blan a žilek. Nakrájíme na stejnoměrné kostky, které osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špek nakrájíme na tenké plátky

  2. Na malém množství oleje necháme rozškvařit slaninu. Několik růžových plátků slaniny odložíme stranou na ozdobu. Potom vložíme nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne přidáme nakrájené maso a vše zprudka orestujeme. Nyní vmícháme nakrájený stroužek česneku, podlijeme vývarem a za občasného podlévání vývarem dusíme pod pokličkou doměkka

  3. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou a podlijeme vývarem. Podusíme asi 10 minut a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  4. Dušené hovězí srdce podáváme s rýží, zdobíme plátkem opečené slaniny a nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!