Hovězí srdce na špeku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 50 g špek 1 ks velká cibule hladká mouka zeleninový vývar mletý černý pepř 500 g hovězí srdce
Postup Hovězí srdce na špeku
Postup přípravy receptu
-
Hovězí srdce omyjeme, očistíme od blan a žilek. Nakrájíme na stejnoměrné kostky, které osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špek nakrájíme na tenké plátky
Na malém množství oleje necháme rozškvařit slaninu. Několik růžových plátků slaniny odložíme stranou na ozdobu. Potom vložíme nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne přidáme nakrájené maso a vše zprudka orestujeme. Nyní vmícháme nakrájený stroužek česneku, podlijeme vývarem a za občasného podlévání vývarem dusíme pod pokličkou doměkka
Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou a podlijeme vývarem. Podusíme asi 10 minut a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Dušené hovězí srdce podáváme s rýží, zdobíme plátkem opečené slaniny a nasekanou petrželkou.