Hovězí steak s olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks malá cibule
mletý černý pepř
10 ks černé olivy bez pecky
2 ks hovězí minutkový steak

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí steaky o váze přibližně á 180 g omyjeme, osušíme, hranou ruky z obou stran lehce naklepeme, potřeme olejem a ochutíme čerstvě mletým černým pepřem. Steaky připravujeme pouze z kvalitního odleženého masa. Cibuli oloupeme a nakrájíme podélně na čtvrtiny. Klínky rozebereme. Olivy necháme okapat

  2. Dobře odležené steaky opékáme na horkém oleji z obou stran přibližně po 2 minutách. Potom je osolíme, zabalíme do alobalu a necháme v troubě asi 6 minut "dojít"

  3. Ve výpeku orestujeme klínky cibule dozlatova, vmícháme celé olivy a prohřejeme

  4. Hovězí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme cibulí a olivami, pokapeme šťávou a podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!