Vegetariánská velikonoční nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
2-3 lžíce máslo
0 l zeleninový vývar
1 balíček sójový granulát
2 hrstě mladé kopřivy
1 hrst čerstvá pažitka
5 ks slunečnicový rohlík
podle chuti
mletý barevný pepř
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sójový granulát naložíme do zeleninového vývaru, necháme hodinu odležet a pak vaříme cca 30 minut bez pokličky. Uvařený granulát necháme vychladnout ve zbylém vývaru.

  2. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, my máme nejradši kvalitní slunečnicové, ale lze použít i sojové, případně obyčejné bílé. Vsypeme opláchnuté a nadrobno nasekané kopřivy a nasekanou pažitku, opepříme a osolíme. Vejce rozklepneme, žloutky přidáme do směsi a z bílků vyšleháme sníh.

  3. Vše dobře promícháme, s bílky pracujeme opatrně, aby směs na velikonoční nádivku zůstala nadýchaná.

  4. Pekáček vymažeme máslem, postačí lžíce. Směs na vegetariánskou nádivku vlijeme do pekáčku a při střední teplotě pečeme cca 1 hodinu. Během pečení pokapeme povrch nádivky rozpuštěným zbylým máslem.

  5. Vegetariánskou velikonoční nádivku podáváme teplou i studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!