Škvarkové placky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
žloutek
150 ml mléko
kmín
1/2 kostky droždí
150 g škvarky
1/2 lžičky cukr krupice
250 g hladká mouka
hrubozrná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z třetiny vlažného mléka, cukru, lžíce hladké mouky a droždí si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít

  2. Hladkou mouku prosijeme na vál, osolíme, přidáme mleté škvarky, vejce a zbytek mléka. Spolu s vzešlým kváskem zpracujeme v kompaktní těsto a necháme vykynout

  3. Na pomoučeném válu tvarujeme placky, které klademe na pomaštěný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme solí a kmínem a ještě necháme asi 1/4 hodiny kynout

  4. Pečeme na 175°C asi 15 až 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!