Vegetariánská zelňačka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
4 ks brambory
1 ks cibule
1,5 l voda
libeček
2 ks bobkový list
1 lžíce olivový olej
2 lžičky mletá sladká paprika
barevný pepř
500 g kysané zelí
hotová jíška
1 lžička celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Zelí překrájíme

  2. Brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou a společně s trochou kmínu a soli uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme

  3. Zelí dáme do jiného hrnce, ve kterém jsme předtím osmahli nadrobno nakrájenou velkou cibuli, zasypeme mletou paprikou a jen krátce za stálého míchání osmahneme. Dáváme pozor, aby se nespálila, polévka by potom byla hořká! Ihned zalijeme přibližně 1,5 l vody, přidáme 2 - 3 bobkové listy a pár kuliček celého pepře. Zelí povaříme 30 minut, až je měkké. Kuličky pepře a bobkový list vyjmeme

  4. Nakonec do vegetariánské zelňačky přidáme uvařené brambory a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou a dochutíme solí a kořením

  5. Vegetariánskou zelňačku podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!