Veganské lečo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

300 g hrášek
sůl
300 g rajče
1 ks pórek
libeček
1 lžíce olivový olej
1 lžíce sojová omáčka
3 ks červená paprika
voda na podlití
čerstvě mletý pepř
3 lžičky francouzská pálivá hořčice
40 g zelené olivy bez pecky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka nebo proužky. Papriku zbavíme středu a zrníček, nakrájíme ji na kostky, rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky

  2. V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej, vsypeme pórek a krátce orestujeme. Pak přidáme papriky, promícháme a necháme opět orestovat. Osolíme, opepříme, přidáme mražený či čerstvě vyloupaný hrášek a podlijeme horkým zeleninovým vývarem (vodou). Krátce podusíme a poté do leča přidáme nakrájená rajčata, libeček, překrájené olivy a sojovou omáčku (nemusí být). Pod pokličkou necháme zeleninu asi 5 - 8 minut podusit, stačí to. V závěru do veganského leča přimícháme jemnou francouzskou hořčici a prohřejeme

  3. Veganské lečo rozdělíme na talířky a podáváme jako bezmasý hlavní chod. Můžeme přikusovat placky, pečivo, ale klidně lze lečo podávat i samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!