Veganské karbanátky z červené řepy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
strouhanka
0,5 lžiček rozmarýn
1 ks mrkev
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička provensálské koření
1 ks červená řepa
2 lžičky mletá sladká paprika
2 hrstě cornflakes
4 lžičky sušené pohankové mléko
1 ks tvrdý rohlík
1 lžička himalájská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme očištěnou velkou červenou řepu a necháme ji vychladnout. Většinou si ji vařím den dopředu. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemno. Tvrdý rohlík nakrájíme na menší kousky

  2. Po vychladnutí řepu nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme nastrouhanou mrkev a kousky rohlíku. Přidáme hořčici, mletou papriku, sušené pohankové mléko, sůl, bylinky a jednu hrst cornflakes. Směs na karbanátky pečlivě promícháme

  3. Připravíme si strouhanku, do které v ruce rozdrtíme druhou hrst cornflakes. Do strouhanky lžicí dáváme těsto a v ní tvarujeme placičky

  4. Karbanátky z červené řepy smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji

  5. Veganské karbanátky z červené řepy jsou dobré s brambory nebo bramborovou kaší. Výborně chutnají i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!