Veganské karbanátky z červené řepy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej strouhanka 0,5 lžiček rozmarýn 1 ks mrkev 1 lžíce plnotučná hořčice 1 lžička provensálské koření 1 ks červená řepa 2 lžičky mletá sladká paprika 2 hrstě cornflakes 4 lžičky sušené pohankové mléko 1 ks tvrdý rohlík 1 lžička himalájská sůl
Postup Veganské karbanátky z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uvaříme očištěnou velkou červenou řepu a necháme ji vychladnout. Většinou si ji vařím den dopředu. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemno. Tvrdý rohlík nakrájíme na menší kousky
Po vychladnutí řepu nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme nastrouhanou mrkev a kousky rohlíku. Přidáme hořčici, mletou papriku, sušené pohankové mléko, sůl, bylinky a jednu hrst cornflakes. Směs na karbanátky pečlivě promícháme
Připravíme si strouhanku, do které v ruce rozdrtíme druhou hrst cornflakes. Do strouhanky lžicí dáváme těsto a v ní tvarujeme placičky
Karbanátky z červené řepy smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji
Veganské karbanátky z červené řepy jsou dobré s brambory nebo bramborovou kaší. Výborně chutnají i studené.