Vegan knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 balíček prášek do pečiva
200 g krupice
200 g polohrubá mouka
2 dl rýžové mléko
2 lžíce čerstvá pažitka
podle potřeby
vegan pečivo

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, krupici, prášek do pečiva a sůl. Přilijeme rýžové mléko, přidáme na kostičky nakrájené pečivo a vypracujeme lepivé těsto. Přidáme také nasekanou pažitku.

  2. Z těsta na vegan knedlíky vytvoříme 2 válečky.

  3. Vegan knedlíky vhodíme do vroucí vody a vaříme asi 20 minut. Po 10 minutách vaření knedlíky obrátíme, aby se uvařily stejnoměrně.

  4. Vegan knedlíky podáváme nakrájené na plátky jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!