Veganský zapečený květák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 ks cibule
1 lžička kmín
3 lžíce voda
8 lžic voda
1/2 ks květák
1/4 lžičky mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
4 lžíce hladká mouka
2 lžíce strouhanka na vysypání
3 lžíce olej na vymazání
2 lžíce sušené pohankové mléko
1 lžička mletá lahůdková paprika
1 ks pivní marináda

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a dáme na plech vytřený olejem a posypaný strouhankou

  2. Umícháme si těstíčko z hladké mouky, nadrobno nasekané malé cibule, vody, mletého pepře, kmínu, mleté lahůdkové papriky a sušeného pohankového mléka. Těstíčko lžicí rozdělíme na jednotlivé kousky. Květák s těstíčkem dáme do trouby na 20 minut zapéct

  3. Mezitím si připravíme marinádu. Použila jsem hotovou pivní marinádu, ale je dobrá jakákoli jiná hotová marináda, použít se dá i čertovská omáčka, cikánská omáčka - do těch ale přidávám trochu mouky, aby na květáku ztuhla. Po 20 minutách pečení květák marinádou hojně potřeme a zapékáme dalších cca 10 minut

  4. Veganský zapečený květák podáváme s brambory, hodí se i bramborová kaše, květák je ale výborný i studený jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!