Veganský makovník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 hrnky cukr
1 hrnek olej
4 lžíce rum
2 hrnky voda
1,5 balíček prášek do pečiva
2 hrnky hladká mouka
2 hrnky hrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 hrnek mletý mák
7 lžiček sušené pohankové mléko
2 lžíce citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zahřejeme na 165 °C. Plech vymažeme olejem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou

  2. Mouku prosejeme zároveň s práškem do pečiva. Do mísy k prosáté mouce přidáme všechny ostatní ingredience - cukr, olej, rum, vodu, mletý mák, sušené pohankové mléko a citronovou šťávu. Vše smícháme dohromady v hladké těsto

  3. Těsto na makovník nalijeme na plech a pečeme asi 45 minut. Každá trouba peče jinak, takže je třeba zkusit po 40 minutách špejlí. Pokud se těsto na špejli nelepí, máme hotovo

  4. Veganský makovník můžeme potřít citronovou polevou nebo posypat práškovým cukrem. Já makovník nechávám bez dalších úprav

  5. Poznámka: Protože nemám ráda příliš sladké buchty, pokud dáváte přednost hodně sladkým moučníkům, přidejte víc cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!