Vařený kapr s omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
3 lžíce ocet
5 dkg cibule
1,5 l voda
2 ks mrkev
1 ks petržel
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
zeleninový vývar
1/4 ks malý celer
15 kuliček černý pepř
zelená petrželka
6 porcí kapr (lysec)
smetanový křen

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Porce vykuchaného kapra očistíme, omyjeme a osolíme

  2. Vodu promícháme s octem, solí a kořením. Přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu, cibuli a necháme asi 25 minut vařit. Potom do vývaru vložíme porce kapra, snížíme teplotu a vaříme zvolna asi 18 minut. Měkkou rybu opatrně vyjmeme a necháme okapat. Vývar přecedíme, koření odstraníme a zeleninu rozmixujeme

  3. Nyní rozmixovanou zeleninu zjemníme máslem a podle potřeby naředíme vývarem a dochutíme solí a pepřem. Do omáčky vložíme porce kapra a necháme je prohřát

  4. Kapra vařeného na modro podáváme s houskovými knedlíčky nebo vařeným bramborem. Před podáváním vařeného kapra s omáčkou ozdobíme lžící smetanového křenu a zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!