Vánoční salát k rybě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks celer
1 sklenice majonéza light
500 g bílý jogurt
1 konzerva sterilovaný hrášek
4 ks sterilovaná okurka
4 ks větší mrkev
2 ks větší petržel
200 g uzená šunka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, petržel a celer oloupeme, omyjeme a dáme vařit do mírně osolené vody. Vaříme doměkka asi 20 - 25 minut.

  2. Mezitím si do mísy dáme na kostičky nakrájenou šunku, nahrubo nastrouhané kyselé okurky, sterilovaný hrášek, kelímek bílého jogurtu a malou skleničku majonézy. Uvařenou kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do mísy k okurkám, hrášku, jogurtu a majonéze. Vše dobře promícháme a dáme do chladničky vychladit.

  3. Nejlépe je nachystat si salát 1 den předem a do Štědrého večera uchovat v lednici. Vychlazený vánoční salát totiž k rybě chutná nejlépe.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!