Vánoční perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
150 g med
120 g cukr moučka
500 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek
12 g perníkové koření
na potření
1 ks vejce
poleva
1 ks bílek
150 g cukr moučka
5 kapek citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s cukrem prosejeme do větší mísy, k nim přidáme koření a prášek do pečiva. Vše promícháme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo s medem. Uděláme vláčné těsto, které necháme přes noc v lednici odpočinout.

  2. Druhý den vyválíme těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na plech, který si vyložíme papírem na pečení. Vše potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.

  3. Po vychladnutí vánoční perníčky nazdobíme polevou, kterou připravíme vymícháním bílku s cukrem do hladké hmoty. Můžeme do ní přidat i pár kapek citronu.

  4. Vánoční perníčky podle tohoto receptu jsou po upečení hned měkké, takže se nemusí péct dlouho dopředu. Na druhé straně dobře uskladněné vydrží velmi dlouho.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!