Vánoční perníčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g máslo 150 g med 120 g cukr moučka 500 g hladká mouka 1 balíček kypřící prášek 12 g perníkové koření na potření 1 ks vejce poleva 1 ks bílek 150 g cukr moučka 5 kapek citronová šťáva
Postup Vánoční perníčky recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku s cukrem prosejeme do větší mísy, k nim přidáme koření a prášek do pečiva. Vše promícháme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo s medem. Uděláme vláčné těsto, které necháme přes noc v lednici odpočinout.
Druhý den vyválíme těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na plech, který si vyložíme papírem na pečení. Vše potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.
Po vychladnutí vánoční perníčky nazdobíme polevou, kterou připravíme vymícháním bílku s cukrem do hladké hmoty. Můžeme do ní přidat i pár kapek citronu.
Vánoční perníčky podle tohoto receptu jsou po upečení hned měkké, takže se nemusí péct dlouho dopředu. Na druhé straně dobře uskladněné vydrží velmi dlouho.