Vánoční ježci recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g máslo
200 g tuk
kokos
50 g cukr krupice
ořechy
50 g čokoláda na vaření
350 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandle) a tvarujeme ježky - doporučuji dělat menší a kulaté ježky se zvednutými čumáčky, jelikož se těsto při pečení trochu rozlije

  2. Ježky pečeme cca 15 minut, dokud ježci nezrůžoví, při 160 °C. Po upečení necháme ježky vychladnout

  3. Rozpustíme si čokoládu. Tělíčka ježků potřeme čokoládou a posypeme kokosem. Zbytkem čokolády malujeme ježkům očička a čumáčky

  4. Lepší je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!