Vánoční čokoládové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
200 g máslo
250 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
150 g hladká mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
1 lžička perníkové koření
3 balíčky čokoládový pudinkový prášek
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
čokoládová poleva
meruňková marmeláda
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Měkké povolené máslo vyšleháme s prosátým cukrem moučka, perníkovým kořením a skořicí do načechrané pěny. Při stálém šlehání, již na nižším stupni, přidáváme postupně vejce. Do dobře vyšlehané hmoty ručně přimícháme mouku prosátou s pudinkovým práškem a práškem do pečiva.

  2. Plech 30 x 40 cm vymastíme tukem a vysypeme moukou. Do připraveného plechu uhladíme těsto. Pečeme 25 - 30 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Po upečení necháme korpus úplně vychladnout.

  3. Korpus podélně rozpůlíme, potřeme částí marmelády a korpus uzavřeme. Polevu připravíme podle návodu a potřeme řezy ze všech stran. Řezy necháme v lednici ztuhnout. Na ztuhlé řezy přiložíme šablony sněhových vloček a vánočního stromečku, poté dobře pocukrujeme cukrem moučka. Šablony opatrně odebereme a motiv Vánoc nám zůstane na řezech.

  4. Vánoční čokoládové řezy nakrájíme a podáváme k čaji nebo kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!