Honzovy kynuté buchty recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 60 g máslo 300 ml mléko povidla 50 g cukr krystal 500 g hladká mouka 1 kostka droždí (42g)
Postup Honzovy kynuté buchty
Postup přípravy receptu
-
Do 200 - 300 ml vlažného mléka přidáme lžíci cukru, špetku soli a rozdrobíme kostku droždí. Do mísy navážíme 500 g hladké mouky, 50 g krupicového cukru, přidáme 60 g rozpuštěného másla a 2 celá vejce. Do mísy dále přidáme vzešlý kvásek a zaděláme těsto. Necháme kynout cca 40 minut
Vykynuté těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát, nakrájíme jej na čtverečky (6x6cm) a do každého z nich dáváme lžičku povidel (marmelády, tvarohu, či jiné náplně), zabalíme uzlíček a ten pak namočíme do oleje a klademe je jeden vedle druhého zavázaným místem dolů na plech s pečícím papírem
Honzovy buchty pečeme při 180 °C dozlatova, ke konci pečení buchty ještě potřeme olejem - chytnou zlatavou barvu.