Honzovy kynuté buchty recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
60 g máslo
300 ml mléko
povidla
50 g cukr krystal
500 g hladká mouka
1 kostka droždí (42g)

Postup přípravy receptu

  1. Do 200 - 300 ml vlažného mléka přidáme lžíci cukru, špetku soli a rozdrobíme kostku droždí. Do mísy navážíme 500 g hladké mouky, 50 g krupicového cukru, přidáme 60 g rozpuštěného másla a 2 celá vejce. Do mísy dále přidáme vzešlý kvásek a zaděláme těsto. Necháme kynout cca 40 minut

  2. Vykynuté těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát, nakrájíme jej na čtverečky (6x6cm) a do každého z nich dáváme lžičku povidel (marmelády, tvarohu, či jiné náplně), zabalíme uzlíček a ten pak namočíme do oleje a klademe je jeden vedle druhého zavázaným místem dolů na plech s pečícím papírem

  3. Honzovy buchty pečeme při 180 °C dozlatova, ke konci pečení buchty ještě potřeme olejem - chytnou zlatavou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!